Ingredienser
Vietnamesiska vårrullar med rispapper, grönsaker och räkor
Nouc cham:
Övrigt:
Instruktioner
Sås:
Blanda chili, vitlök och socker i en skål. Häll över vattnet och rör om. Tillsätt fisksås och limesaft och rör tills sockret har löst sig. Låt såsen stå i kylen minst 30 minuter före servering.
Vårrullar:
Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen. Hälla av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten. Skär nudlarna i ca 5 cm långa bitar. Skär alla grönsaksstavar i ca 5 cm långa bitar. Doppa ett rispapper i ljummet vatten (lättast i en vid traktörpanna), tills det är mjukt. Lägg på ren skärbräda och fyll med lite mynta, koriander, grönsaker, nudlar och räkor. Vik in kanten från både vänster och höger och rulla sedan ihop nedifrån till en rulle. Lägg på lätt oljat fat.
Servering:
Servera rullarna hela eller dela på snedden mitt på. Servera med dippsåsen.