Inga ingredienser tillgängliga.
Övrigt:
Instruktioner
Drottning Victorias (Storbrittaniens regent 1837-1901) favoritkaka, hon ville alltid ha en bit till sitt ”Afternoon Tea”. Den påminner lite om vår klassiska jordgubbstårta, det krävs att du har en hushållsvåg
Börja med att sätta på ugnen (170 grader). Smöra en kakform (20 cm i diameter) och lägg gärna ett vaxat papper i botten så blir det lättare att få ut kakan när den är klar. Knäck dina ägg i en skål, väg äggen, den vikten är viktig. För lika mycket som äggen väger skall du nu ta av smör, socker och mjöl.
Vispa sedan socker och rumsvarmt smör tills det blir vitt och fluffigt, sedan i med äggen. Ett i taget och vispa ordentligt i mellan varje.
Sikta ner vetemjölmjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner det ordentligt i smeten, se till att allt är ordentligt blandat men behåll fluffet, innan du häller smeten i formen. Bred ut smeten mot kanterna och se till att smeten inte bildar en topp i mitten. (Det gör din kaka slätare)
Låt nu kakan gå i ugnen i cirka 35-40 minuter, men var noga med att kika på den. Din ugn kanske är varmare än min, n är kakan är klar så studsar den tillbaka när du trycker lite på mitten. Låt kakan svalna helt innan du delar den i två lager.
Bred jordgubbssylt, vispad grädde och crème fraiche mellan lagren. Sikta florsocker på toppen och lägg några fina jordgubbar som dekoration.
Enjoy your tea dear!
