Annons:

Grönsaker/Vegetariskt

Vegoburgare, med röd coleslaw.

Vegoburgare med röd coleslaw på meatless monday.

Ingredienser

  • Vegoburgare
  • 8
    st st
    Potatis, kokta och stompade
  • 4
    st st
    Vitlöksklyftor, karamelliserade
  • 250
    gram gram
    Zuccini, fint riven, cirka
  • 4
    st st
    Morötter, fint rivna
  • 3
    st st
    Äggvita
  • 3
    msk msk
    Potatismjöl
  • 3
    msk msk
    Sambal Oelek, eller annan chilikrydda
  • Röd coleslaw
  • 400
    gram gram
    Rödkål, grovt riven
  • 1
    ml ml
    Majrova, skalad och riven
  • 1
    dl dl
    Koriander, färsk
  • 1
    dl dl
    Mynta, färsk
  • 2
    st st
    Vitlöksklyfta
  • 1
    st st
    Lime, skal och saft
  • 1
    msk msk
    Flytande honung
  • 6
    msk msk
    Majonnäs
  • ½
    dl dl
    Olja
  • 6
    msk msk
    Rödvinsvinäger
Smaksätt smeten med salt och svartpeppar från kvarnen, vänd burgarna i ströbröd och stek i smör.
Smaksätt även din coleslaw med salt och svartpeppar från kvarnen. Servare biffarna i bröd, med coleslaw och majonnäs.

Börja med att koka potatisarna, grilla eller ugnsbaka vitlöken. Stompa ihop skalad potatis, med den pressade grillade vitlöken med en liten skvätt mjölk och en liten klick smör. Det skall bli en klistrig gegga (det låter inte gott jag vet, men hav tålamod) Nu finriver du resten av grönsakerna ner i geggan, rör ner äggvitorna. Krydda med sambal, salt och peppar. Rör eventuellt ner en msk potatismjöl om du tycker att smeten är lite lös. Klappa ihop till burgare som du vänder i ströbröd (gärna panko) och sedan steker eller grillar tills de är gyllene.

Din röda coleslaw gör du så här: Börja med att riva rödkålen och majrovan sedan blandar du ihop resten av ingredienserna till en dressing, smaka av med salt och peppar .  Blanda ihop allting och låt sedan salladen stå ett tag för att smakerna skall gifta sig. Smaka av igen och njut.

Servera burgaren med mozzarella, röd coleslaw, het majo och de grönsaker som du vill ha t ex sallad, tomat och gurka.

Smaklig spis!