Ingredienser
Vegoburgare
Röd coleslaw
Övrigt:
Instruktioner
Börja med att koka potatisarna, grilla eller ugnsbaka vitlöken. Stompa ihop skalad potatis, med den pressade grillade vitlöken med en liten skvätt mjölk och en liten klick smör. Det skall bli en klistrig gegga (det låter inte gott jag vet, men hav tålamod) Nu finriver du resten av grönsakerna ner i geggan, rör ner äggvitorna. Krydda med sambal, salt och peppar. Rör eventuellt ner en msk potatismjöl om du tycker att smeten är lite lös. Klappa ihop till burgare som du vänder i ströbröd (gärna panko) och sedan steker eller grillar tills de är gyllene.
Din röda coleslaw gör du så här: Börja med att riva rödkålen och majrovan sedan blandar du ihop resten av ingredienserna till en dressing, smaka av med salt och peppar . Blanda ihop allting och låt sedan salladen stå ett tag för att smakerna skall gifta sig. Smaka av igen och njut.
Servera burgaren med mozzarella, röd coleslaw, het majo och de grönsaker som du vill ha t ex sallad, tomat och gurka.
Smaklig spis!
