• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Veganska pannkakor med apelsinsås och bär

Veganska pannkakor med apelsinsås och bär

Perfekta pannkakor för underbar dessert
Bild på Veganska pannkakor med apelsinsås och bär

Ingredienser

  • Veganska pannkakor med apelsinsås och bär

  • Apelsinsås

Övrigt:

mjölkfritt smör att steka i
bär

Instruktioner

Blanda mjölerna och salt. Häll i kikärtsspadet. Tillsätt 2 dl havremjölk och vispa slätt. Tillsätt resten av havremjölken i omgångar och vipa till en slät smet. Låt smeten vila 30 minuter i rumsvärme om du har tid, annars stek direkt. Stek tunna pannkakor i smör. Vik dem i trekanter.

Apelsinsås:

Riv skalet av 1 apelsin och pressa saften ur båda. Häll det i en kastrull och rör i smör och socker. Låt sjuda 3 min. Häll såsen över de varma pannkakorna och lägg på valfria bär.

Veganska pannkakor med apelsinsås och bär - DinVinguide | DinVinguide.se