Annons:

Buffémat Vegan Vegetariskt

Veganska nuggets med klyftpotatis

Ingredienser

Salt och svartpeppar
Kikärtsspad, mjöl samt panko till panering
olivolja
flingsalt

Gör såhär:

1. Grovmixa Oumph till små, små bitar. Observera, inte till en slät pure utan mer som finhackat. Har du en matberedare som mixar pulserande är det perfekt!
Rör ihop alla ingredienser så det blir jämt fördelat. Smaka gärna av så du är nöjd med kryddningen.

2. Lägg ut den grovkorniga oumph-degen på en ren arbetsyta med utrymme.
Kavla till önskad tjocklek. Jag uppskattade mina vara cirka 2 centimeter. Skär ut rutor, alternativt lek med pepparkaksformar för att skapa roliga figurer!
Upprepa tills att degen är slut.
Du avlägsnar de lättast med hjälp av en stekspade alternativt osthyvel.
Plasta över biffarna och ställ in i frysen cirka 30-60 minuter.

3. Sätt ugnen på 225 grader.

4. Klyfta eller tärna potatisen. Blanda samman olja med kryddor och blanda därefter ihop det med potatisen. Saksätt med salt och peppar.
Grädda i övre mellersta delen av ugnen i cirka 20-30 minuter, lite beroende på hur mycket färg du föredrar på din potatis.

3. Panera: vänd först i mjöl, sedan kikärtsspad och därefter i pankoströbröd. Upprepa ytterligare en gång men avsluta i den med enbart cornflakes.
Går såklart bra utan röstad lök men blev verkligen supergott!

4. Hetta upp en generöst med neutral olja i en tjockbottnad kastrill
Fritera tills dess att de fått en fin, gyllene färg. Placera sedan på en tallrik klädd i lite hushållspapper.