Veganska lussebullar

Saftiga saffransbullar
    Veganska lussebullar

    Ingredienser

    • Veganska lussebullar

    Övrigt:

    Pensling: lite iMat och sirap

    Instruktioner

    Värm havremjölk med saffran, socker och salt. Låt det bli varmare än 37 grader. Tag av från värmen och rör i iFraiche och mandelmassa, så kyls spadet ned till 37 grader snabbare. Skär margarinet i kuber och låt det bli rumstempererat. När spadet är 37 grader, häll hälften av det och jästen i en assistent. Lös upp jästen, tillsätt resten av spadet och 7 dl vetemjöl. Tillsätt margarinet allt eftersom, låt maskinen jobba tills margarinet löst upp sig. Tillsätt ca 4 dl mjöl, degen ska bli fluffig och smidig. Låt allt jäsa 45 min – 1 h. Baka som vanligt (jag behövde inget extra mjöl), men gör SMÅ katter, degen jäser mycket. Micra iMat med sirap och rör om. Pensla katterna med det innan de går in i ugnen. Baka på 225 grader till fin färg. Lägg under handduk. När de svalnat, lägg i plastpåse. Dagen efter är de fantastiskt saftiga och mysigt feta i konsistensen.

    TIPS!

    För godaste saffransbullarna: Kavla ut degen och gör som kanelbullar. Fyll med smör, riven mandelmassa samt russin.