Anpassa dina cookie-inställningar

Vi respekterar din rätt till integritet. Du kan välja att inte tillåta vissa typer av cookies. Dina cookie-inställningar kommer att gälla på hela vår webbplats.

Vi använder cookies på vår webbplats för att förbättra din användarupplevelse, tillhandahålla personligt innehåll och analysera vår trafik.

Veganska lussebullar

Saftiga saffransbullar
    Veganska lussebullar

    Ingredienser

    • Veganska lussebullar

    Övrigt:

    Instruktioner

    Värm havremjölk med saffran, socker och salt. Låt det bli varmare än 37 grader. Tag av från värmen och rör i iFraiche och mandelmassa, så kyls spadet ned till 37 grader snabbare. Skär margarinet i kuber och låt det bli rumstempererat. När spadet är 37 grader, häll hälften av det och jästen i en assistent. Lös upp jästen, tillsätt resten av spadet och 7 dl vetemjöl. Tillsätt margarinet allt eftersom, låt maskinen jobba tills margarinet löst upp sig. Tillsätt ca 4 dl mjöl, degen ska bli fluffig och smidig. Låt allt jäsa 45 min – 1 h. Baka som vanligt (jag behövde inget extra mjöl), men gör SMÅ katter, degen jäser mycket. Micra iMat med sirap och rör om. Pensla katterna med det innan de går in i ugnen. Baka på 225 grader till fin färg. Lägg under handduk. När de svalnat, lägg i plastpåse. Dagen efter är de fantastiskt saftiga och mysigt feta i konsistensen.

    TIPS!

    För godaste saffransbullarna: Kavla ut degen och gör som kanelbullar. Fyll med smör, riven mandelmassa samt russin.

    Veganska lussebullar - DinVinguide Veganska lussebullar