Annons:

Aperitif Vegan

Vegansk pilgrimsmussla på Oumph med creme ninionpuré

Ingredienser

  • Halstrad pilgrimsoumph!:
  • 1
    st st
    pkt Oumph, fillet
  • 5
    gram gram
    nori, sushi-alger
  • 1
    dl dl
    olivolja
  • 1
    st st
    citron, juice
  • Creme ninionpuré med champagne:
  • 400
    gram gram
    gröna ärtor
  • 3
    st st
    schalottenlökar
  • 1
    msk msk
    champagne alt. torrt mousserande
  • ½
    msk msk
    färsk timjan, finhackad
  • 1
    tsk tsk
    citronjuice
  • ½
    dl dl
    havrebaserad gräddfil
  • 1
    l l
    grönsaksbuljong
  • 1
    krm krm
    vitpeppar
Halstrad pilgrimsoumph!:
Dillfrön ev. vatten

Creme ninionpuré med champagne:
Färsk timjan till garnering

Tillagningstid: Kräver en dags framförhållning.
Aktiv tillagningstid: Ca 30-40 minuter

Gör så här!
Creme ninionpuré med champagne:
Ansa och finhacka löken. Stek löken lätt utan att den tar färg direkt i botten på en kastrull. Slå upp buljong, vitpeppar och låt koka upp. Sänk värmen och låt de gröna ärtorna sjuda i 5 minuter.
Ha ner purén i en matberedare. Tillsätt timjan och mixa slät. Rör ner gräddfil, citronjuice samt champagne.

Halstrad pilgrimsoumph!
Skär ut cirklar, eventuellt använd en rund småkaksform och tryck ut dina pilgrimsoumph!.
Marinera pilgrimsoumph!en i resterande ingredienser över natten.
Häll ut allt i en liten kastrull, tillsätt vatten, salt och låt koka upp.
Stek sedan varje pilgrimsoumph! på mycket hög värme i neutral olja. Bara så de tar färg.

Servera tillsammans med purén, tångkaviar samt tunt skivade rotfrukter rostade i ugnen på hög värme alternativt med den knaperstekta Oumph! Salty and Smoky som inte kommer användas till varmrätten.