Dillfrön ev. vatten
Creme ninionpuré med champagne:
Färsk timjan till garnering">
Tillagningstid: Kräver en dags framförhållning.
Aktiv tillagningstid: Ca 30-40 minuter
Gör så här!
Creme ninionpuré med champagne:
Ansa och finhacka löken. Stek löken lätt utan att den tar färg direkt i botten på en kastrull. Slå upp buljong, vitpeppar och låt koka upp. Sänk värmen och låt de gröna ärtorna sjuda i 5 minuter.
Ha ner purén i en matberedare. Tillsätt timjan och mixa slät. Rör ner gräddfil, citronjuice samt champagne.
Halstrad pilgrimsoumph!
Skär ut cirklar, eventuellt använd en rund småkaksform och tryck ut dina pilgrimsoumph!.
Marinera pilgrimsoumph!en i resterande ingredienser över natten.
Häll ut allt i en liten kastrull, tillsätt vatten, salt och låt koka upp.
Stek sedan varje pilgrimsoumph! på mycket hög värme i neutral olja. Bara så de tar färg.
Servera tillsammans med purén, tångkaviar samt tunt skivade rotfrukter rostade i ugnen på hög värme alternativt med den knaperstekta Oumph! Salty and Smoky som inte kommer användas till varmrätten.