• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Vegansk pilgrimsmussla på Oumph med creme ninionpuré

Vegansk pilgrimsmussla på Oumph med creme ninionpuré

    Ingredienser

    • Halstrad pilgrimsoumph!:

    • Creme ninionpuré med champagne:

    Övrigt:

    Halstrad pilgrimsoumph!:
    Dillfrön ev. vatten

    Creme ninionpuré med champagne:
    Färsk timjan till garnering

    Instruktioner

    Tillagningstid: Kräver en dags framförhållning.
    Aktiv tillagningstid: Ca 30-40 minuter

    Gör så här!
    Creme ninionpuré med champagne:
    Ansa och finhacka löken. Stek löken lätt utan att den tar färg direkt i botten på en kastrull. Slå upp buljong, vitpeppar och låt koka upp. Sänk värmen och låt de gröna ärtorna sjuda i 5 minuter.
    Ha ner purén i en matberedare. Tillsätt timjan och mixa slät. Rör ner gräddfil, citronjuice samt champagne.

    Halstrad pilgrimsoumph!
    Skär ut cirklar, eventuellt använd en rund småkaksform och tryck ut dina pilgrimsoumph!.
    Marinera pilgrimsoumph!en i resterande ingredienser över natten.
    Häll ut allt i en liten kastrull, tillsätt vatten, salt och låt koka upp.
    Stek sedan varje pilgrimsoumph! på mycket hög värme i neutral olja. Bara så de tar färg.

    Servera tillsammans med purén, tångkaviar samt tunt skivade rotfrukter rostade i ugnen på hög värme alternativt med den knaperstekta Oumph! Salty and Smoky som inte kommer användas till varmrätten.