Vegansk makirulle med tångkaviar och röda linser
Vegansk makirulle som passar perfekt som förrätt med olika tillbehör eller som en del i en middag.

Ingredienser
Vegansk makirulle med tångkaviar och röda linser (2 st rullar)
Övrigt:
Instruktioner
Vegansk makirulle
Börja med att koka linserna enligt beskrivningen, se dock till att linserna endast får sjuda försiktigt. När de är klara häll av och skölj med kallt vatten och låt rinna av. Finhacka vitlök och schalottenlök. Svetta sedan i lite neutral olja. Kyl ner.
Ta hälften av de kokta linserna, den sauterade löken och några stänk Julita rapsolja och mixa tills den är grovt mixad och mosig. Vänd sedan ihop det med resterande linser, tångkaviar och gräslöken. Smaka upp med salt, lite cayennepeppar och fint rivet citronskal. Rulla i noriblad som maki-sushi. Låt ligga och dra i kylen minst en timme. Skär sedan upp i önskad storlek.