Vegansk Lax

Ingredienser

  • Vegansk Lax:

Övrigt:

Några droppar rödbetsspad (går även bra med inlagda rödbetor)

Grovmalen svartpeppar och flingsalt

Instruktioner

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Mixa samman Oumph, pressad vitlök, kryddor och potatismjöl.

3. Mixa samman sjögräsblad och citronjuice. Salta och peppra.

4. ALT 1: Dela degen i fyra. Kavla ut varje del. Försök att få dem så rektangulära som möjligt. Ha på ett lager med sjögräsfyllning i kanten på dina rektanglar. Vik sedan rektangeln lodrätt. Forma till en bit lax. / ALT 2: Blanda samman alla ingredienser och forma som biffar/gör fyllda biffar.

5. Placera på en plåt och grädda i cirka 20 minuter. Jag använde mig utav en storköksugn och har gjort mitt bästa med att konvertera. Så håll lite utkik utifall om den behöver gå längre respektive kortare.

Låt den svalna och i och med det “sätta sig” lite.