Vegansk kladdkaka

    Ingredienser

    • Vegansk kladdkaka:

    Övrigt:

    4 tsk/8msk noegg/vatten
    ströbröd

    Instruktioner

    Gör såhär:

    1. Sätt ugnen på 175 grader.

    2. Vispa samman vatten och noeg-pulvret. Tillsätt sockret och vispa poröst.

    3. Blanda samman alla torringredienser utom vaniljpulvret. Vänd i bunken med noegg och socker.

    4. Riv 100 gram choklad. Smält smör tillsammans med vaniljpulver. När smöret smält har du i den rivna chokladen och rör om. Häll sedan över i bunken med resten utav smeten och vispa med hjälp av en elvisp på hög hastighet.

    5. Ta en form med löstagbarakanter. Smörj och bröa hela formen generöst. Då smeten är ganska fast, får du placera jämna klickar över formen som du sedan plattar ut med fingrarna. Grädda långt nere i ugn ca 8-20 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den.