Inga ingredienser tillgängliga.
Instruktioner
Vegansk chokladtårta med kaffetryffel
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rosta hasselnötterna i 20 minuter. Placera sedan i en kökshandduk och gnugga av skalet. Stek sedan i smör, tillsätt socker och rör runt lite. Då sockerkristallerna smält och brunat häller du över allt samman på en bakplåtspapper.
3. Blanda samman med alla torringredienser noggrant och sedan ringa över oljan samt yoghurten.
4. Vispa upp kikärtsspad med hjälp av en elvisp samtidigt som du successivt tillsätter sockret. Vispa upp till ett vitt fluff.
5. Vänd ner torrblandningssmeten med kikärtsspadet. Vispa sedan samma tills att du fått en len smet.
6. Bröda en form med löstagbara kanter, ca 20-25 cm i diameter.
7. Grädda i ugnen 30-40 minuter. Håll lite koll med teststicka.
När stickan inte är superkladdig men får yttepyttelite färg tar du ut formen, vänder den upp och ner samt låter den vila.
Grovhacka ⅔ av hasselnötterna och sprid ovanpå kakan i formen.
8. Koka upp kokosgrädde till fyllningen, tillsätt kaffet och hacka choklad. Ta sedan kastrullen med kokosgrädde från plattan och rör ner hackad choklad samt smör. Fortsätt tills allt smält och blivit till en slät och fin chokladsmet.
Torka kanterna på springformen, häll över tryffeln. Smält vit choklad, ringla över och gör mönster med en hjälp av en gaffel eller dylikt. Ställ i frysen.
Efter ett par timmar har den stelnat. Dekorera då fritt!