Vegansk chokladtårta

    Inga ingredienser tillgängliga.

    Övrigt:

    Fyllning:
    kakao för färg

    Spackel:
    kakao för färg

    Instruktioner

    Gör såhär:

    1. Sätt ugnen på 175 grader.

    2. Blanda samman med alla torringredienser noggrant och sedan ringa över oljan samt yoghurten.

    3. Vispa upp kikärtsspad med hjälp av en elvisp samtidigt som du successivt tillsätter sockret. Vispa upp till ett vitt fluff.

    4. Vänd ner torrblandningssmeten med kikärtsspadet. Vispa sedan samma tills att du fått en len smet.

    5. Bröda en form med löstagbara kanter, ca 20-25 cm i diameter.

    6. Grädda i ugnen 30-40 minuter. Håll lite koll med teststicka.
    När stickan inte är superkladdig men får yttepyttelite färg tar du ut formen, vänder den upp och ner samt låter den vila.

    7. Koka upp kokosgrädde till fyllningen och hacka choklad. Ta sedan kastrullen med kokosgrädde från plattan och rör ner hackad choklad samt smör. Fortsätt tills allt smält pch blivit till en slät och fin chokladsmet.

    8. Dela din kakbotten försiktigt i två. Plasta in och ställ undan den ena delen. Den andra låter du vara kvar i formen. Häll därefter på fyllningen och ställ in i frysen cirka 20 minuter, tills dess att tryffeln fått stelnat på sig.
    Därefter lägger du på nästa botten och trycker lätt. Låt den nu vila ett par timmar i kylen tills dess att tryffeln helt fått stelna.

    9. Upprepa steg sju. Låt den svalna av lite för att sedan spacklas ovanpå tårtan.
    Servera med lite bär alternativt växtbaserad glass- mums!