Ingredienser
Vårrullar med lammfärs, mynta och fetaost, ca 16 rullar:
Övrigt:
Instruktioner
Hetta upp olivolja i en stekpanna, fräs löken blank och genomskinlig. Lägg lammfärsen i stekpannan, låt bryna. Tillsätt vinet och fräs i 5 min. Rör ner tomatsås, kryddörter, spiskummin, kanel, salt och peppar i stekpannan. Låt allt småkoka 20-25 min, rör om då och då. Låt svalna. Blanda ner de två ostsorterna och de uppvispade äggen, spara lite ägg till pensling, i köttfärsblandningen. Dela filodegsarken på hälften. Pensla lite smör på ena halvan av varje filodegsark. Vik den andra halvan över den smorda och pensla ovansidan med smör. Lägg 2 msk av köttfärsblandningen mitt på de dubbla filodegsarken, ca 2 cm från kanten. Vik de två sidorna in mot mitten över fyllningen. Pensla återigen med smör och därefter med uppvispat ägg på kanten. Rulla samman arket. Fortsätt så tills fyllningen är slut. Hetta upp matoljan till 180 grader i en kastrull. Fritera vårrullarna i oljan tills de är fint gyllenbruna. Servera gärna med en tomatsås.