Annons:

Asiatisk Fisk

Varm bowl med nudlar och sojamarinerad lax

Varm bowl med nudlar och sojamarinerad lax smaksatt med lime, chili och koriander

Ingredienser

  • Bowl
  • 1
    kg kg
    laxfilé i 1×1 cm tärningar
  • 1
    msk msk
    sesamolja
  • 1
    kg kg
    Shiratakinudlar (färdigkokt)
  • 1
    msk msk
    pressad vitlök
  • 10
    st st
    sticklök/vårlök, tunt skuren på snedden
  • 2
    st st
    silverlökar, tunt skuren
  • 1
    st st
    gulbeta, råriven
  • 1
    st st
    knippe färsk koriander
  • 2
    st st
    lime, pressad juice samt finrivet skal
  • Marinad
  • 1
    dl dl
    japansk soja
  • 1
    msk msk
    srirachasås
  • 1
    dl dl
    vallmofrön
  • 1
    st st
    chili, finhackad
salt och vitpeppar efter smak

Blanda alla ingredienser till marinaden. Skär laxen i 1×1 cm tärningar. Hetta upp en wokpanna med sesamolja, halstra fisken mycket hastigt runt om, den ska bara få lite yta. Lägg laxen i marinaden i minst några timmar men helst i ett dygn.

Blanda lax, Shiratakinudlar, pressad vitlök, sticklök, silverlök och gulbeta i en varm wokpanna, toppa med koriander, häll över limejuice och rivet limeskal som finish. Smaka av med salt och peppar.