Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Varm bowl med nudlar och sojamarinerad lax - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Varm bowl med nudlar och sojamarinerad lax

Varm bowl med nudlar och sojamarinerad lax smaksatt med lime, chili och koriander

Ingredienser

  • Bowl
    • 1 kglaxfilé i 1×1 cm tärningar
    • 1 msksesamolja
    • 1 kgShiratakinudlar (färdigkokt)
    • 1 mskpressad vitlök
    • 10 ststicklök/vårlök, tunt skuren på snedden
    • 2 stsilverlökar, tunt skuren
    • 1 stgulbeta, råriven
    • 1 stknippe färsk koriander
    • 2 stlime, pressad juice samt finrivet skal
  • Marinad
    • 1 dljapansk soja
    • 1 msksrirachasås
    • 1 dlvallmofrön
    • 1 stchili, finhackad
  • salt och vitpeppar efter smak

Blanda alla ingredienser till marinaden. Skär laxen i 1×1 cm tärningar. Hetta upp en wokpanna med sesamolja, halstra fisken mycket hastigt runt om, den ska bara få lite yta. Lägg laxen i marinaden i minst några timmar men helst i ett dygn.

Blanda lax, Shiratakinudlar, pressad vitlök, sticklök, silverlök och gulbeta i en varm wokpanna, toppa med koriander, häll över limejuice och rivet limeskal som finish. Smaka av med salt och peppar.