Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Varm bowl med nudlar och sojamarinerad lax
Varm bowl med nudlar och sojamarinerad lax smaksatt med lime, chili och koriander
Ingredienser
- Bowl
- 1 kglaxfilé i 1×1 cm tärningar
- 1 msksesamolja
- 1 kgShiratakinudlar (färdigkokt)
- 1 mskpressad vitlök
- 10 ststicklök/vårlök, tunt skuren på snedden
- 2 stsilverlökar, tunt skuren
- 1 stgulbeta, råriven
- 1 stknippe färsk koriander
- 2 stlime, pressad juice samt finrivet skal
- Marinad
- 1 dljapansk soja
- 1 msksrirachasås
- 1 dlvallmofrön
- 1 stchili, finhackad
- salt och vitpeppar efter smak
Blanda alla ingredienser till marinaden. Skär laxen i 1×1 cm tärningar. Hetta upp en wokpanna med sesamolja, halstra fisken mycket hastigt runt om, den ska bara få lite yta. Lägg laxen i marinaden i minst några timmar men helst i ett dygn.
Blanda lax, Shiratakinudlar, pressad vitlök, sticklök, silverlök och gulbeta i en varm wokpanna, toppa med koriander, häll över limejuice och rivet limeskal som finish. Smaka av med salt och peppar.