Vårlamm med rostade grönsaker

Vårlamm med rostade grönsaker, gremolata och olivsmör
    Bild på Vårlamm med rostade grönsaker

    Ingredienser

    • Vårlamm

    • Gremolata

    • Rostade grönsaker

    • Olivsmör

    Instruktioner

    Vårlamm:

    Temperera köttet i minst 2 timmar. Salta, peppra och krydda gärna med lite blandade örter.

    Grilla eller stek till önskad stekgrad, ca 56-58 grader. Om du steker t.ex. en hel lammstek, börja med att bryna i panna och kör sedan klart lammet i ugn på låg temperatur (ca 90 grader).

    Låt vila minst 20 minuter innan du skär köttet.

    Gremolata:

    Mixa alla ingredienser i en mixer

    Rostade grönsaker:

    Skär grönsakerna i önskad storlek. Salta och peppra. Lägg på en plåt och vänd i olivolja. Rosta i ugn på ca 200 grader tills grönsakerna fått fin färg och bra konsistens. Blanda ner gremolatan och spenaten. Servera.

    Olivsmör:

    Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt, peppar och kanske lite citronsaft.