Anpassa dina cookie-inställningar

Vi respekterar din rätt till integritet. Du kan välja att inte tillåta vissa typer av cookies. Dina cookie-inställningar kommer att gälla på hela vår webbplats.

Vi använder cookies på vår webbplats för att förbättra din användarupplevelse, tillhandahålla personligt innehåll och analysera vår trafik.

Vårlamm med rostade grönsaker

Vårlamm med rostade grönsaker, gremolata och olivsmör
    Bild på Vårlamm med rostade grönsaker

    Ingredienser

    • Vårlamm

    • Gremolata

    • Rostade grönsaker

    • Olivsmör

    Instruktioner

    Vårlamm:

    Temperera köttet i minst 2 timmar. Salta, peppra och krydda gärna med lite blandade örter.

    Grilla eller stek till önskad stekgrad, ca 56-58 grader. Om du steker t.ex. en hel lammstek, börja med att bryna i panna och kör sedan klart lammet i ugn på låg temperatur (ca 90 grader).

    Låt vila minst 20 minuter innan du skär köttet.

    Gremolata:

    Mixa alla ingredienser i en mixer

    Rostade grönsaker:

    Skär grönsakerna i önskad storlek. Salta och peppra. Lägg på en plåt och vänd i olivolja. Rosta i ugn på ca 200 grader tills grönsakerna fått fin färg och bra konsistens. Blanda ner gremolatan och spenaten. Servera.

    Olivsmör:

    Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt, peppar och kanske lite citronsaft.

    Vårlamm med rostade grönsaker - DinVinguide