Vårlamm med rostade grönsaker
Vårlamm med rostade grönsaker, gremolata och olivsmör

Ingredienser
Vårlamm
Gremolata
Rostade grönsaker
Olivsmör
Instruktioner
Vårlamm:
Temperera köttet i minst 2 timmar. Salta, peppra och krydda gärna med lite blandade örter.
Grilla eller stek till önskad stekgrad, ca 56-58 grader. Om du steker t.ex. en hel lammstek, börja med att bryna i panna och kör sedan klart lammet i ugn på låg temperatur (ca 90 grader).
Låt vila minst 20 minuter innan du skär köttet.
Gremolata:
Mixa alla ingredienser i en mixer
Rostade grönsaker:
Skär grönsakerna i önskad storlek. Salta och peppra. Lägg på en plåt och vänd i olivolja. Rosta i ugn på ca 200 grader tills grönsakerna fått fin färg och bra konsistens. Blanda ner gremolatan och spenaten. Servera.
Olivsmör:
Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt, peppar och kanske lite citronsaft.