Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Vårlamm med rostade grönsaker
Vårlamm med rostade grönsaker, gremolata och olivsmör
Ingredienser
- Vårlamm
- 800 gramUrbenat vårlamm (stek, sadel eller bog)
- 1 nypaSalt, Peppar, Örtkryddor
- Gremolata
- 3 dlBladpersilja
- 2 stRostade vitlöksklyftor
- 2 mskCitronzest
- 1 dlGod olivolja
- Rostade grönsaker
- 1 ¼ kgBlandade grönsaker, betor och rotfrukter
- 100 gramBabyspenat
- Olivsmör
- 200 gramSmör
- 50 stUrkärnade och hackade svarta oliver
- ½ dlOlivolja
- 1 mskHackad gräslök
- 1 mskPlockad, hackad timjan
- ½ stFinrivet skal från citron
- 1 nypaSalt och svartpeppar
Vårlamm:
Temperera köttet i minst 2 timmar. Salta, peppra och krydda gärna med lite blandade örter.
Grilla eller stek till önskad stekgrad, ca 56-58 grader. Om du steker t.ex. en hel lammstek, börja med att bryna i panna och kör sedan klart lammet i ugn på låg temperatur (ca 90 grader).
Låt vila minst 20 minuter innan du skär köttet.
Gremolata:
Mixa alla ingredienser i en mixer
Rostade grönsaker:
Skär grönsakerna i önskad storlek. Salta och peppra. Lägg på en plåt och vänd i olivolja. Rosta i ugn på ca 200 grader tills grönsakerna fått fin färg och bra konsistens. Blanda ner gremolatan och spenaten. Servera.
Olivsmör:
Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt, peppar och kanske lite citronsaft.