Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Vårlamm med rostade grönsaker - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Vårlamm med rostade grönsaker

Vårlamm med rostade grönsaker, gremolata och olivsmör

Ingredienser

  • Vårlamm
    • 800 gramUrbenat vårlamm (stek, sadel eller bog)
    • 1 nypaSalt, Peppar, Örtkryddor
  • Gremolata
    • 3 dlBladpersilja
    • 2 stRostade vitlöksklyftor
    • 2 mskCitronzest
    • 1 dlGod olivolja
  • Rostade grönsaker
    • 1 ¼ kgBlandade grönsaker, betor och rotfrukter
    • 100 gramBabyspenat
  • Olivsmör
    • 200 gramSmör
    • 50 stUrkärnade och hackade svarta oliver
    • ½ dlOlivolja
    • 1 mskHackad gräslök
    • 1 mskPlockad, hackad timjan
    • ½ stFinrivet skal från citron
    • 1 nypaSalt och svartpeppar

Vårlamm:

Temperera köttet i minst 2 timmar. Salta, peppra och krydda gärna med lite blandade örter.

Grilla eller stek till önskad stekgrad, ca 56-58 grader. Om du steker t.ex. en hel lammstek, börja med att bryna i panna och kör sedan klart lammet i ugn på låg temperatur (ca 90 grader).

Låt vila minst 20 minuter innan du skär köttet.

Gremolata:

Mixa alla ingredienser i en mixer

Rostade grönsaker:

Skär grönsakerna i önskad storlek. Salta och peppra. Lägg på en plåt och vänd i olivolja. Rosta i ugn på ca 200 grader tills grönsakerna fått fin färg och bra konsistens. Blanda ner gremolatan och spenaten. Servera.

Olivsmör:

Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt, peppar och kanske lite citronsaft.