Ingredienser
Vegansk vårig Broccoli- & blomkålsoppa med ingefära, sprikummin &timjan
Övrigt:
Instruktioner
Då soppan ska mixas är storleken på löken och ingefäran inte viktig. Hacka upp i lagom stora bitar. Fräs sedan på båda sorters lök i valfritt fett i ca 3 min. Sänk sedan till lågvärme och låt småputtra i 10 min, tillsätt även timjan, den färska ingefäran och spiskummin.
OBS! Snåla inte på fett och tillsätt mer under tiden om du märker att löken fastnar i botten på kastrullen.
Tärna ner broccolin & blomkålen och använd allt, även blast och stjälkar. Höj värmen på spisen och fräs på tills de fått lite färg och stekyta.
Slå på vatten tills grönsakerna täcks och lägg i buljongen. Här får ni nu själva hemligheten: investera i en BRA buljong! Lägg några extra kronor på en ekologisk variant utan E-ämnen. Det kommer göra stor skillnad i din matlagning. Koka tills broccolin & blomkålen är mjuk. Häll på kokosgrädden och mixa till en slät soppa.
Smaka av soppan med salt, peppar och balsamvinäger. Spä soppan med mer vatten till önskad konsistens. Serveras gärna med nybakt bröd eller krutonger.