Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Vaniljbullar
vaniljbullar
Ingredienser
- Carinas vaniljbullar ca 30 st:
- 50 gramsmör
- 5 dlmjölk
- 50 gramjäst
- 1 ½ dlsocker
- 2 tskmalen kardemumma (mortla gärna hel kardemumma)
- 1 krmsalt
- 15 dlvetemjöl
- Fyllning:
- 1 ½ dlsocker
- ½ dlvaniljsocker
- 200 gramsmör
- Pensling:
- 1 stägg
- pärlsocker
vaniljbullar
Smält smör och häll i mjölken, värm till 37 grader. Rör ut jästen i mjölken. Häll i socker, kardemumma och salt. Blanda i nästan allt vetemjöl och knåda till en smidig deg. Låt jäsa ca 40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop fyllningen. Dela degen i 2 bitar, kavla ut och bred på fyllningen. Rulla ihop och dela i ca 15 bitar per rulle. Låt jäsa ca 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda 10-12 minuter.