Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Vaniljbullar

Recept av Redaktionen

Vaniljbullar

vaniljbullar

Ingredienser

  • Carinas vaniljbullar ca 30 st:
    • 50 gramsmör
    • 5 dlmjölk
    • 50 gramjäst
    • 1 ½ dlsocker
    • 2 tskmalen kardemumma (mortla gärna hel kardemumma)
    • 1 krmsalt
    • 15 dlvetemjöl
  • Fyllning:
    • 1 ½ dlsocker
    • ½ dlvaniljsocker
    • 200 gramsmör
  • Pensling:
    • 1 stägg
  • pärlsocker

vaniljbullar

Smält smör och häll i mjölken, värm till 37 grader. Rör ut jästen i mjölken. Häll i socker, kardemumma och salt. Blanda i nästan allt vetemjöl och knåda till en smidig deg. Låt jäsa ca 40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop fyllningen. Dela degen i 2 bitar, kavla ut och bred på fyllningen. Rulla ihop och dela i ca 15 bitar per rulle. Låt jäsa ca 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda 10-12 minuter.