Ingredienser
Våfflor
Jordgubbsbavarois
Hallongel
Gelé med Perfect Day Rosé
Övrigt:
Instruktioner
Våfflor
För att få det perfekta utseendet behövs ett belgiskt våffeljärn. Smält smör och låt det svalna, blanda med mjölken. Vispa ägg och socker vitt och luftigt. Blanda samman alla torra ingredienser. Rör ut jästen i smör och mjölk blandningen, obs blandningen får ej vara varmare än 37 grader. Blanda med de torra ingredienserna till en smet. Plasta ytan och låt jäsa i rumstemperatur i 2-3 timmar. Ladda ditt belgiska våffeljärn och grädda dem, det tar lite längre tid än vanliga våfflor.
Jordgubbsbavarois
Blötlägg gelatin i kallt vatten. Värm under omrörning äggula, socker och puré till 83 grader eller till första bubblan, blanda i de urkramade gelatinbladen. Plasta ytan på smeten och låt svalna i kyl till ca 30 grader. Vispa grädden löst och blanda med jordgubbskoket som svalnat. Plasta insidan av en avlång form och fyll med smeten. Sätt i frysen i minst 6 timmar, viktigt att bavaroisen är helt genomfrusen.
Hallongel
Värm alla ingredienser under omrörning och koka i 3 minuter. Plasta ytan och låt kallna i kyl. Efter avkylning, stav mixa till slät konsistens.
Gelé med Perfect Day Rosé
Lägg gelatin i kallt vatten. Blanda rosévin med strösocker, värm till sockret löst sig. Blanda med de urkramade gelatinbladen. Plasta insidan av en avlång form med plastfilm. Dela hallonen i 2 delar och lägg dem på botten av formen, täck med roséblandningen och sätt i kylen att stelna.
Lägg upp alla beståndsdelar enligt bilden.