Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Hel utplattad grillad kyckling med Café de Parissmör - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Hel utplattad grillad kyckling med Café de Parissmör

Ingredienser

  • Hel utplattad grillad kyckling:
    • 1 sthel svensk ekologisk kyckling eller motsvarande
  • 1 sats Café de Parissmör

    Salt

    Peppar

Gör smöret och förvara det i rumsvärme så det lätt går att fördela i kycklingen. Klipp eller skär upp kycklingen längs bröstbenet, vik ut och platta till med kraft så kycklingen blir platt. Lossa försiktigt skinnet från köttet med fingrarna utan att det går sönder. Fördela smör, ca 75 g, under skinnet över hela kycklingen. Salta och peppra utanpå kycklingen. Grilla kycklingen på indirekt värme (kol på ena sidan) till innertemperaturen är ca 75-80 grader intill lårbenet. Skär och kontrollera att köttsaften är klar. Låt kycklingen vila under folie en stund. Dela upp kycklingen och servera med en god sallad och mer smör.