Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Ugnsstekt räkfylld laxfilé med pressad potatis och gröna ärtor

Recept av Redaktionen

Ugnsstekt räkfylld laxfilé med pressad potatis och gröna ärtor

Ugnsstekt räkfylld laxfilé med pressad potatis och gröna ärtor

Ingredienser

  • Lax:
    • 300 gramlaxfilé
  • Räkfyllning:
    • 100 gramskalade räkor
    • 2 mskcrème fraîche
    • 2 mskmajonnäs
    • 2 mskklippt dill eller 1 msk fryst hackad dill
    • 1 mskriven parmesanost
  • Pressad potatis
    • 500 grampotatis
    • 2 nypasalt
  • peppar

Ugnsstekt räkfylld laxfilé med pressad potatis och gröna ärtor

Räkfyllning:

Blanda alla ingredienser till räkfyllningen i en skål. Sätt ugnen på 200 grader. Skär ett längsgående snitt mitt i laxfilén utan att skära igenom. Lägg laxbitarna i en ugnsfast form, salta och peppra. Fyll laxen med räkfyllning. Gratinera i ugnen ca 15 min eller tills laxen är genomstekt. Servera med pressad potatis och kokta gröna ärtor.

Pressad potatis

Skala och koka potatisen mjuk. Pressa dem genom potatispress rakt ner i en varm skål. Smaka eventuellt av med lite salt och nymalen vitpeppar, men rör inte om. Servera omedelbart. Potatisen får inte kallna, pressa hellre en ny omgång när du bjuder om.