Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Ugnsstekt lax med anchochili och salsa med avokado, grapefrukt och koriander - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Ugnsstekt lax med anchochili och salsa med avokado, grapefrukt och koriander

Ingredienser

  • Ugnsstekt lax med anchochili och salsa med avokado, grapefrukt och koriander
    • 600 gramlaxfilé
    • 2 stFlorida grapefrukter, filéade och i mindre bitar
    • 2 stavokado, tärnade
    • 1 stchili, urkärnad och hackad
    • 1 stliten rödlök, finhackad
    • ½ krukakoriander, finhackad
    • 1 stlime, pressad
  • rapsolja

    salt och peppar

    Ancho chili pulver

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg fisken i en oljad ugnsfast form och krydda med salt, peppar och ancho chili. Ugnsstek laxen till en innertemperatur på 55-58 grader eller ca 15-20 minuter. Skär skalet av grapefrukten och ta ut filéer av fruktköttet, skär det i mindre bitar. Blanda ner tärnad avokado, finhackad chili, lök, koriander och limejuice. Smaka av med salt och peppar. Servera laxen med salsan och eventuellt en sallad.