• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Ugnsstekt lax med anchochili och salsa med avokado, grapefrukt och koriander

Ugnsstekt lax med anchochili och salsa med avokado, grapefrukt och koriander

Ugnsstekt lax med anchochili och salsa med avokado, grapefrukt och koriander
    Ugnsstekt lax med anchochili och salsa med avokado, grapefrukt och koriander

    Ingredienser

    • Ugnsstekt lax med anchochili och salsa med avokado, grapefrukt och koriander

    Övrigt:

    rapsolja

    salt och peppar

    Ancho chili pulver

    Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Lägg fisken i en oljad ugnsfast form och krydda med salt, peppar och ancho chili. Ugnsstek laxen till en innertemperatur på 55-58 grader eller ca 15-20 minuter. Skär skalet av grapefrukten och ta ut filéer av fruktköttet, skär det i mindre bitar. Blanda ner tärnad avokado, finhackad chili, lök, koriander och limejuice. Smaka av med salt och peppar. Servera laxen med salsan och eventuellt en sallad.