- Recept
Ugnspannkaka med kanelstekta äpplen och baconkrisp
Hämtar annons
Recept av Karoline Nordefors
Ugnspannkaka med kanelstekta äpplen och baconkrisp
Ugnspannkaka med kanelstekta äpplen och baconkrisp
Ingredienser
- Ugnspannkaka med kanelstekta äpplen och baconkrisp
- 3 dlvetemjöl (gärna hälften grahamsmjöl)
- ½ tsksalt
- 8 dlmjölk
- 4 stägg
- 4 stäpplen, klyftade
- 2 stpkt bacon, i bitar
- kanel
Ugnspannkaka med kanelstekta äpplen och baconkrisp
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Häll sedan i resten av mjölken och tillsätt sist äggen. Använder du bakplåtspapper behövs inget smör på plåten, annars bryn lite smör på plåten i ugnen. Häll sedan i smeten. Grädda mitt i ugnen tills pannkakan stannat och fått fin färg ca 20-25 min. Stek under tiden bacon knaprigt i en stekpanna. Lyft upp baconet och låt rinna av på hushållspapper. Stek äppelklyftorna och smaksätt med kanel. Skär pannkakan i bitar. Servera pannkakan med stekta äpplen, krispigt bacon och råkostsallad.