Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo
  • Recept
  • Ugnspannkaka med kanelstekta äpplen och baconkrisp

Hämtar annons

Ugnspannkaka med kanelstekta äpplen och baconkrisp

Recept av Karoline Nordefors

Ugnspannkaka med kanelstekta äpplen och baconkrisp

Ugnspannkaka med kanelstekta äpplen och baconkrisp

Ingredienser

  • Ugnspannkaka med kanelstekta äpplen och baconkrisp
    • 3 dlvetemjöl (gärna hälften grahamsmjöl)
    • ½ tsksalt
    • 8 dlmjölk
    • 4 stägg
    • 4 stäpplen, klyftade
    • 2 stpkt bacon, i bitar
  • kanel

Ugnspannkaka med kanelstekta äpplen och baconkrisp

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Häll sedan i resten av mjölken och tillsätt sist äggen. Använder du bakplåtspapper behövs inget smör på plåten, annars bryn lite smör på plåten i ugnen. Häll sedan i smeten. Grädda mitt i ugnen tills pannkakan stannat och fått fin färg ca 20-25 min. Stek under tiden bacon knaprigt i en stekpanna. Lyft upp baconet och låt rinna av på hushållspapper. Stek äppelklyftorna och smaksätt med kanel. Skär pannkakan i bitar. Servera pannkakan med stekta äpplen, krispigt bacon och råkostsallad.