Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Ugnspannkaka med kanelstekta äpplen och baconkrisp - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Ugnspannkaka med kanelstekta äpplen och baconkrisp

Ingredienser

  • Ugnspannkaka med kanelstekta äpplen och baconkrisp
    • 3 dlvetemjöl (gärna hälften grahamsmjöl)
    • ½ tsksalt
    • 8 dlmjölk
    • 4 stägg
    • 4 stäpplen, klyftade
    • 2 stpkt bacon, i bitar
  • kanel

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Häll sedan i resten av mjölken och tillsätt sist äggen. Använder du bakplåtspapper behövs inget smör på plåten, annars bryn lite smör på plåten i ugnen. Häll sedan i smeten. Grädda mitt i ugnen tills pannkakan stannat och fått fin färg ca 20-25 min. Stek under tiden bacon knaprigt i en stekpanna. Lyft upp baconet och låt rinna av på hushållspapper. Stek äppelklyftorna och smaksätt med kanel. Skär pannkakan i bitar. Servera pannkakan med stekta äpplen, krispigt bacon och råkostsallad.