Ingredienser
Ugnsbakade rabarber:
Lag:
Rabarbersorbet:
Crème Brûlée:
Kardemummabiscotti:
Instruktioner
Ugnsbakad rabarber och lag:
Lägg ner vaniljstång + frön i en kastrull tillsammans med ingredienserna till lagen. Låt lagen sjuda i 5 minuter. Skala rabarbern och skär den i önskad storlek. Lägg ner rabarbern i en ugnsform och häll lagen över. Vänd runt rabarbern i lagen och baka sedan i ugnen i ca 10 minuter tills den är al dente. Låt svalna i rumstemperatur.
Rabarbersorbet:
Pressa rabarbern i en råsaftcentrifug. Koka ihop socker och vatten och tillsätt rabarberjuicen. Låt svalna i kylen och kör sedan i glassmaskin.
Crème Brûlée:
Dela vaniljstången på mitten och skrapa ner fröna i en kastrull, lägg även ner vaniljstången. Tillsätt grädde och mjölk och koka upp. Låt gräddblandingen svalna. Vispa ihop ägg och socker och slå sedan gräddblandningen över äggsmeten. Sila av smeten och låt den gärna vila i kylskåp under natten. Fördela smeten i portionsformar och grädda i vattenbad i ugnen på 95 grader i 45-75 minuter. Tiden varierar beroende på formarnas storlek. Skaka lite lätt på formarna för att se om smeten har satt sig. Låt crème brûléen kallna och strö sedan över ett tunt lager råsocker. Skaka av överflödigt socker och bränn ytan med en brännare tills sockret smält och fått en gyllenbrun färg.
Kardemummabiscotti:
Lägg ner alla ingredienser i en mixer och kör snabbt ihop till en deg. Knåda ihop degen och dela den i två delar. Rulla delarna till två rullar och platta ut dom till längder på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter tills längderna är genomgräddade och har fått en gyllenbrun färg. Ta ut dom och sänk värmen till 120 grader. Snitta längderna diagonalt och torka i ugnen i ca 30 minuter tills dom är helt torra.