svartpeppar, efter smak">
Skär av botten på kålrabbin, så de kan stå stadigt. Ställ dem på en smord plåt och ställ in dem i ugnen på 175 grader i 45–60 minuter (om du har en termometer så ska den visa minst 96 grader när rovan är klar).
Under tiden mixar du cashewnötterna tills små fina smulor bildas. Mortla bjästen med örtsaltet till ett pulver och blanda det med nöthacket. Ställ åt sidan. Häll av och skölj kikärtorna. Lägg dem i mixern. Riv skalet från citronen och spara det. Pressa citronen över kikärtorna, tillsätt 1 msk olja och vitlöksklyftan. När kålrabbin är färdig, tar du ut dem ur ugnen och höjer värmen till 200 grader. Skär av toppen och skär sedan runt om på insidan av skalet, så att köttet lossnar. Lägg köttet i mixern med kikärtorna och mixa till en finhackad röra. Blanda i citronskal, peppar och salt och smaka av.
Fyll de nu tomma kålrabbiskalen med röran och ställ in i ugnen i ca 10-15 minuter. Strö över rikligt med cashewhack och njut.
Man kan byta ut cashewhacket mot tex parmesan och smör, om man vill.