Annons:

Buffémat Tillbehör

Tysk potatissallad

Tysk potatissallad kräver lite fastare potatis, som kokas nästan färdig och vänds ner i en het buljong, saltgurka är så klart ett måste.

Ingredienser

  • Tysk potatissallad
  • 1
    kg kg
    fast potatis
  • 1
    st st
    Äpple, syrligt och fast
  • 1
    dl dl
    Bostongurka, fint hackad
  • Dressing
  • 1
    st st
    Gul lök, stor och fint hackad
  • 1
    st st
    Buljongtärning
  • 6
    msk msk
    Vitvinsninväger
  • 6
    msk msk
    Olja, neutral
Smaka av, du kanske behöver lite mer salt och peppar. När du är nöjd serverar du salladen ljummen till rostbiff eller schnitzel.

Koka din potatis försiktigt i kvartar, den skall fortfarande ha lite stuns kvar i mitten när du häller av vattnet. Lägg nu skivorna i en skål, blanda ner hackad saltgurka och hackat syrligt äpple och ställ sedan skålen åt sidan ett tag medan du gör dressingen.

Blanda hackad lök, vinäger, buljongtärning, peppar i en kastrull och låt det få ett uppkok. När det är varmt och gött blandar du ner oljan, och häller sedan dressingen över potatisen och låter den suga åt sig av det goda. Smaka av, du kanske behöver lite mer salt och peppar. När du är nöjd serverar du salladen ljummen till