Ingredienser
Toscasmet
Instruktioner
Lägg alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Koka upp på på hög värme och rör flera gånger tills allt socker löst sig. Efter uppkok så sänk plattan till medeltemperatur och låt koka tills kolan är gyllenbrun. Glöm inte att röra om då och då med en träslev i botten så den inte bränns vid vilket den ofta gör. Ta av från plattan. Tillsätt medan smeten fortfarande är varm 600g av till exempel skalade mandlar, skalade hasselnötter, pumpakärnor, sesamfrön, valnötter, pekannötter eller vad du vill.
Man tar det man gillar bäst eller lite av allt. Även lite apelsinskal gör susen i en tosca. Lägg en riklig hög på en färdigjäst kanelbulle, kardemummabulle eller bara en slät bulle och grädda tills bullarna är färdiggräddade.
Testa att göra samma smet och lägg ovan på en äppelpaj eller toppa en mazarin. Jag säger bara en sak. Oooh my god! Så otroligt gott.