Ingredienser
Majstortilla:
Tillbehör:
Tacosås:
Övrigt:
Instruktioner
Majstortilla:
Hetta upp mjölken och rör ner majsmjölet. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Tillsätt mjölkblandningen och oljan och arbeta ihop till en smidig deg, lättast gör man det med händerna. Dela degen i åtta bitar och låt dem vila invirade i plastfolie ca 30 min i rumstemperatur. Kavla ut varje degbit till rundlar, ca 20 cm i diameter. Grädda dem en i taget i en het, torr stekpanna ca 30 sekunder på varje sida. Täck över de nygräddade tortillabröden med en ren handduk så att de håller sig mjuka och varma.
Lägg ut 4 tortillabröd . Strö över osten. Lägg på resterande tortillabröd som lock. Stek i stekpanna i ca 2 minuter på varje sida. Skär upp i halvor eller i tårtbitar. Servera genast.
Tacosås
Fräs lök och vitlök mjuk i oljan, tillsätt alla kryddor och fräs ytterligare ett par minuter. Slå på tomatpurén och smula ner grönsaksbuljongen och fräs en kort stund. Häll i tomaterna och jalapeno och sjud ca 20 minuter, rör någon gång ibland. Smaka av med salt och vinäger. Kyl ned och servera. Tacosåsen håller upp till en vecka i kylskåp.