Ingredienser
Till formen
Torta di ricotta e limone
Mousserande marinerade jordgubbar
Övrigt:
Instruktioner
Nu bakar vi:
- Börja med att sätta ugnen på 175 grader varmluft.
- Lägg rumsvarmt smör och strösocker i en skål och vispa med hjälp av en elvisp eller
köksassistent till mjuk och luftig konsistens. - Tillsätt ricotta och vispa 5 minuter.
- Vispa sedan ner ett ägg i taget. Tillsätt vaniljsocker, skal och saft från en citron
- Blanda bakpulver och vetemjöl i en skål och sikta ner i smeten. Tillsätt salt. Vänd ner med en slickepott.
- Ta fram en springform som är 24 centimeter i diameter. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten och smörj kanterna med smör och strö därefter florsocker på kanterna.
- Lägg i smeten i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter. Känn efter med en sticka, den ska vara torr.
- Ta ut kakan och låt svalna helt.
- Dela jordgubbarna på mitten och lägg i en skål. Häll i Casa Marrone Blanc de Blancs Organic Brut, rivet citronskal och strösocker. Rör om försiktigt och plasta över skålen.Ställ i kylen under tiden kakan svalnar.
- Vispa grädden och spritsa på kakan. Dekorera med florsocker, mousserande marinerade jordgubbarna, rivet citronskal och citronmeliss.