Torta di ricotta e limone

Torta di ricotta e limone
    Bild på Torta di ricotta e limone

    Ingredienser

    • Till formen

    • Torta di ricotta e limone

    • Mousserande marinerade jordgubbar

    Övrigt:

    Till servering
    - Florsocker
    3 dl - Vispgrädde
    - Rivet citronskal
    - Citronmeliss

    Instruktioner

    Nu bakar vi:

    1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader varmluft.
    2. Lägg rumsvarmt smör och strösocker i en skål och vispa med hjälp av en elvisp eller
      köksassistent till mjuk och luftig konsistens.
    3. Tillsätt ricotta och vispa 5 minuter.
    4. Vispa sedan ner ett ägg i taget. Tillsätt vaniljsocker, skal och saft från en citron
    5. Blanda bakpulver och vetemjöl i en skål och sikta ner i smeten. Tillsätt salt. Vänd ner med en slickepott.
    6. Ta fram en springform som är 24 centimeter i diameter. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten och smörj kanterna med smör och strö därefter florsocker på kanterna.
    7. Lägg i smeten i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter. Känn efter med en sticka, den ska vara torr.
    8. Ta ut kakan och låt svalna helt.
    9. Dela jordgubbarna på mitten och lägg i en skål. Häll i Casa Marrone Blanc de Blancs Organic Brut, rivet citronskal och strösocker. Rör om försiktigt och plasta över skålen.Ställ i kylen under tiden kakan svalnar.
    10. Vispa grädden och spritsa på kakan. Dekorera med florsocker, mousserande marinerade jordgubbarna, rivet citronskal och citronmeliss.