rapsolja
vitvinsvinäger
honung
soya
salt">
Lägg torsken i ett 10% rimlag i 2 timmar (1 liter vatten med 10 g salt).
Koka 5 st skalade sötpotatisar med salt och släng i en skalad rabarberstjälk när potatisen är nästan färdig.
Gör en liten sats majonnäs på 1 ägg, 1 msk vinäger, 1 -2 tsk dijonsenap och droppa i olja under vispning.
Vispa ihop den kokta sötpotatisen och rabarbern till en puré och blanda försiktigt in 1 -2 msk majonnäs så att den blir krämig.
Skala resten av rabarbern och skär i stavar. Hetta upp lite vatten i en kastrull, lägg i en ½ chili eller en hel beroende på styrka man vill uppnå, 1 msk honung och lite salt. Koka ihop allt tills det börjar bubbla och ha i den hackade rabarbern och till sist soja. Sänk värmen och låt alla smaker stå och dra ett tag, sila innan servering.
Sota smågurkorna på grillen eller i en riktigt het panna. Bränn på dem ordentligt så de får en fin yta. Salta.
Hetta upp lite rapsolja i en kastrull, skiva den sista sötpotatisen tunt på en mandolin och fritera den krispig i 160 gradig olja.
Till sist, ta upp fisken, torka och stek hastigt i en het panna.
Lägg upp alla tillagade ingredienser och njut.