Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Tonfisksallad med ris och Rhode Islanddressing

Recept av Redaktionen

Tonfisksallad med ris och Rhode Islanddressing

Nästa gång du äter ris till middag, passa på att koka lite extra ris, då kan du äta Tonfisksallad med ris dagen därpå. Urgott!

Ingredienser

  • Tonfisksallad,Rhode Islanddressing
    • 5 dlKokt
    • 400 gram kallt ris
    • 150 gramTonfisk på burk
    • 2 stMajs på burk
    • 1 stRöd paprika
    • 4 st hackad
    • 1 stPurjolök
    • 3 nypa fint strimlad
    • 1 mskÄgg
    • 4 nypa kokta i klyftor
    • 3 dlCitron
    • 1 dl saften av
    • 6 mskÖrtsalt
    • 1 mskSvartpeppar från kvarnen
    • 3 stPersilja
    • 3 nypa finhackad
    • 1 dlGräddfil
    • 2 mskMajonäs
    • 1 mskChilisås
    • 1 mskÄppelcidervinäger
    • 1 tskTabasco
    • 1 nypaSalt

Nästa gång du äter ris till middag, se då för all del till att koka lite extra. För då kan du känna dig lycklig när morgondagens middag är lätt som en platt att färdigställa. För när det gäller den här salladen är det ju bara att blanda allt i en rejäl bunke, pressa citron över, krydda med lite örtsalt och peppar och sedan är det klart. Det samma med såsen. Bara att blanda och smaka av med salt och svartpeppar från kvarnen. Det kan inte bli enklare eller godare faktiskt!