Ingredienser
Tomatsoppa med saltbasilika:
Frasiga örthjärtan 10 st:
Övrigt:
Instruktioner
Tomatsoppa med saltbasilika och frasiga örthjärtan
Stek löken mjuk i olja utan att den tar färg. Tillsätt vatten, krossade tomater, buljong, socker och saltbasilika. Koka under lock ca 15 minuter. Mixa ev slät med mixerstav. Rör i grädden och smaka av med peppar och ev salt.
Frasiga örthjärtan 10 st
Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en skärbräda och strö över torkad rosmarin och timjan. Lägg på plattorna, lite omlott och kavla ut. Ta ut hjärtan med t ex en pepparkaksform, jag använde en mindre utstickare. Ta små bitar ost och lägg på hälften av hjärtanen. Pensla kanterna med ägg och fäst överdelarna genom att trycka ihop kanterna ordentligt. Pensla med ägg och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda ca 10 minuter i mitten av ugnen eller tills de har fått färg. Servera direkt.