Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Tomato Cobbler – smulpaj med tomat, timjan och bacon - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Tomato Cobbler – smulpaj med tomat, timjan och bacon

Här en härlig paj fylld med tomater och toppad med smakrik deg, precis som en smulpaj.

Ingredienser

  • Fyllning
    • 3 msksmör
    • 2 stvitlöksklyftor
    • 1 stmedelstor gul lök, finhackad
    • 4 stskivor rökt bacon, i bitar
    • 1 stjalapeno, fint hackad
    • 3 ststora tomater, skurna i stora bitar
    • 1 tsk brunt socker
    • 3 tskvetemjöl
    • 2 dlkörsbärstomater, skurna på hälften
    • 1 tskfärsk timjan
  • Topping
    • 1 ½ dlvetemjöl
    • 1 ½ tskbakpulver
    • 1 tsksocker
    • 30 gramkallt osaltat smör, i små bitar
    • ¾ dlmjölk + lite mer för pensling
    • 2 tsksenap
    • 1 tskfärsk timjan
  • Fyllning:
    salt
    Topping:
    salt och peppar

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och stek lök, vitlök, bacon och jalapeno tills gyllenbrunt ca 5 minuter. Lägg i skurna tomater, brunt socker och salt. Sjud tills tomaterna är mjuka ca 5 minuter. Ta av från värmen. Rör i vetemjöl, körsbärstomater och timjan.

Toppning

Blanda mjöl, bakpulver, socker, salt och peppar. Tillsätt det kalla smöret. Blanda med händerna tills det är grovkornigt med synliga smörbitar. Blanda i mjölken, senapen och timjan. Degan ska vara kladdig men undvika att överarbeta den. Lägg tomatfyllningen i en ugnssäker form. Gör bollar av degen och lägg ovanpå. Pensla degen med mjölk. Baka i ca 45-50 minuter eller tills degen är gyllenbrun.