Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo
  • Recept
  • Tomat- och ricottatartelett

Hämtar annons

Tomat- och ricottatartelett - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Tomat- och ricottatartelett

Tomat- och ricotta-tartelett för två. Ja, bättre än så här kan inte en liten kärleksmåltid börja.

Ingredienser

  • Tomat- och ricottatartlett
    • 1 stFärdig smördeg
    • 1 st platta
    • 1 dlFärska örter
    • ½ dl en rejäl näve
    • 1 stRicotta
    • Parmesanost
    • riven
    • Äggula
    • men spar äggvitan
  • Äggvitan använder du till att pensla degen med, smaka av med salt och svartpeppar. En skvätt olivolja behövs och sedan eventuellt lite extra riven ost.

Börja med att kavla ut smördegen lite granna, tryck sedan den i två stycken portionsformar. Ställ formarna åt sidan medan du blandar ihop fyllningen. Ricotta, parmesan, äggula, salt, peppar och hackade färska örter (spar lite till garnering). Smaka av med salt och peppar samt en liten skvätt olivolja.

Fördela sedan fyllningen i pajformarna och lägg sedan de skivade tomaterna lite snyggt över den. Pensla degkanten med äggvitan och riv extra parmesanost över alltsammans, låt de små gosakerna sedan gå i ca 20 minuter i 200 grader eller tills de blir vackert gyllenbruna). Garnera med lite färska örter och riven parmesan.