- Recept
Tomat- och aprikoskompott med frukt- och nötbröd
Hämtar annons
Recept av Jacob Davidsson
Tomat- och aprikoskompott med frukt- och nötbröd
Tomat- och aprikoskompott med frukt- och nötbröd
Ingredienser
- Frukt- och nötbröd, 2 bröd
- 1 lfilmjölk
- 500 grammörk sirap
- 30 gramsalt
- 30 grambikarbonat
- 25 gramvetegroddar
- 40 gramvetekli
- 100 gramrågkross
- 80 gramsolrosfrön
- 200 gramrågsikt
- 180 gramgrahamsmjöl
- 360 gramvetemjöl
- 160 gramrussin
- 140 gramskållade mandlar
- 140 gramvalnötter
- 160 gramaprikoser
- Tomat- och aprikoskompott
- 200 gramkörsbärstomater
- 200 gramaprikoser, färska eller torkade
- 65 gramsocker
- 15 gramvatten
Tomat- och aprikoskompott med frukt- och nötbröd
Frukt- och nötbröd
Blanda all torra ingredienser. Tillsätt sedan filmjölk och sirap. Smöra eller fodra med bakplåtspapper två brödformar och häll sedan upp smeten i formarna. Grädda i ugn på 175 grader tills 98 graders innertemperatur.
Tomat- och aprikoskompott:
Skär ner tomater och aprikoser i mindre bitar. Koka upp det tillsammans med socker och vatten. Låt det koka ihop i 5 minuter. Kyl. Servera tillsammans med en bit bröd/knäcke och ost.