Svenska flaggan
  • Recept
  • Tomat- och aprikoskompott med frukt- och nötbröd

Hämtar annons

Tomat- och aprikoskompott med frukt- och nötbröd

Recept av Jacob Davidsson

Tomat- och aprikoskompott med frukt- och nötbröd

Tomat- och aprikoskompott med frukt- och nötbröd

Ingredienser

  • Frukt- och nötbröd, 2 bröd
    • 1 lfilmjölk
    • 500 grammörk sirap
    • 30 gramsalt
    • 30 grambikarbonat
    • 25 gramvetegroddar
    • 40 gramvetekli
    • 100 gramrågkross
    • 80 gramsolrosfrön
    • 200 gramrågsikt
    • 180 gramgrahamsmjöl
    • 360 gramvetemjöl
    • 160 gramrussin
    • 140 gramskållade mandlar
    • 140 gramvalnötter
    • 160 gramaprikoser
  • Tomat- och aprikoskompott
    • 200 gramkörsbärstomater
    • 200 gramaprikoser, färska eller torkade
    • 65 gramsocker
    • 15 gramvatten

Tomat- och aprikoskompott med frukt- och nötbröd

Frukt- och nötbröd

 

Blanda all torra ingredienser. Tillsätt sedan filmjölk och sirap. Smöra eller fodra med bakplåtspapper två brödformar och häll sedan upp smeten i formarna. Grädda i ugn på 175 grader tills 98 graders innertemperatur.

Tomat- och aprikoskompott:

Skär ner tomater och aprikoser i mindre bitar. Koka upp det tillsammans med socker och vatten. Låt det koka ihop i 5 minuter. Kyl. Servera tillsammans med en bit bröd/knäcke och ost.