Inga ingredienser tillgängliga.
Instruktioner
Leta fram en rymlig gryta.
Skala & grovahacka löken för stekning i valfritt fett(smör/olja) på låg temperatur tills den blivit ordentligt mjuk. Tillsätt buljong, kummin & ingefära, låt puttra i ytterligare någon minut. Om det blir för torrt i grytan tillsätter du bara lite mer fett. Snåla inte, fett är en smakbärare som lyfter fram och förhöjer maten.
Hacka i hela broccolin; rot,blast & krona, i grövre bitar & släng ner det i grytan tillsammans med krossad tomat & tomatpuré.
Slå i vatten & höj värmen på spisen för att få ett uppkok. Låt soppan koka på svag/medelvärme i ca 30min
Mixa soppan slät & häll i mer vatten till önskad konsistens om så behövs. Zezta ner citonskal, pressa i lite av saften samt tillsätt balsamvinäger. Smaka av med salt & eventuellt lite vitpeppar.
Serveras gärna med en klick turkisk yoghurt & ett glas Chablis.