Toastskagen i vegansk tappning

Den svenska klassikern toastskagen i vegansk tappning.
Vegansk skagenröra

Ingredienser

  • Bröd

  • Skagenröra

Övrigt:

Salt och peppar

Tips till garnering
Färsk dill
Citron
Avokado
Tångkaviar
Finhackad rödlök

Instruktioner

Gör såhär:

1.      Skagenröra: Tärna tofun och stek tillsammans med fänkål. Smaka av med vitpeppar och salt. Ställ åt sidan för att svalna.

2.      Rör samman alla ingredienser till röran. Tillsätt tofu, fänkål samt smaka av med salt och peppar.

3.      Bröd: Lägg mycket generöst med fett i en stekpanna. Stek dina brödskivor på vardera sida, först på svagare värme. Då de börjar få lite färg samt absorberat det mesta av fettet ökar du värmen samt smaksätter med flingsalt. Dela din vitlöksklyfta i två och gnid den mot dina bröd.

4.      Montering: Låt bröden svalna en liten aning och fördela därefter röran på varsitt bröd. Garnera fritt!