Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Toast Skagen på surdegsbröd smaksatt med pepparrot och päroncognac -

Recept av Redaktionen

Toast Skagen på surdegsbröd smaksatt med pepparrot och päroncognac

För er som gillar det lite extra i tillvaron!

Ingredienser

  • Toast Skagen
    • 500 gramskalade räkor
    • 2 dlmajonnäs
    • 1 dlcrème fraiche
    • 1 stpepparrot, skalad och fint riven
    • 1 stcitron, saft och rivet skal
    • 2 mskXanté (päroncognac)
  • 1 finhackad rödlök (garnityr)

    nyplockad dill (garnityr)

    citronklyftor (garnityr)

    salt och svartpeppar efter smak

Skala räkorna. Rör samman majonäs, crème fraiche, saft och skal från citron, riven pepparrot, päroncognac och nästan alla räkor (spara några till garnering) i en skål. Skiva och rosta surdegsbrödet. Placera röran på bröden och toppa med några fler räkor, finhackad rödlök, citronklyfta och dill. Avsluta med ett drag från pepparkvarnen.

*Hemlagad majonnäs

2 äggulor

1 tsk dijonsenap

1 msk vitvinsvinäger

2,5 dl matolja

salt och peppar

Blanda äggulor, senap och vinäger. Tillsätt olja droppvis under konstant vispning. Smaka av med salt och peppar.