Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Toast Skagen på surdegsbröd smaksatt med pepparrot och päroncognac
För er som gillar det lite extra i tillvaron!
Ingredienser
- Toast Skagen
- 500 gramskalade räkor
- 2 dlmajonnäs
- 1 dlcrème fraiche
- 1 stpepparrot, skalad och fint riven
- 1 stcitron, saft och rivet skal
- 2 mskXanté (päroncognac)
- 1 finhackad rödlök (garnityr)
nyplockad dill (garnityr)
citronklyftor (garnityr)
salt och svartpeppar efter smak
Skala räkorna. Rör samman majonäs, crème fraiche, saft och skal från citron, riven pepparrot, päroncognac och nästan alla räkor (spara några till garnering) i en skål. Skiva och rosta surdegsbrödet. Placera röran på bröden och toppa med några fler räkor, finhackad rödlök, citronklyfta och dill. Avsluta med ett drag från pepparkvarnen.
*Hemlagad majonnäs
2 äggulor
1 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
2,5 dl matolja
salt och peppar
Blanda äggulor, senap och vinäger. Tillsätt olja droppvis under konstant vispning. Smaka av med salt och peppar.