Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Tiramisu

Recept av Fredrik Schelin

Tiramisu

Tiramisu

Ingredienser

  • Tiramisu en Italiensk godsak
    • 15 clRom Diplomatico Reserva
    • ½ dlCitronsaft
    • 200 gramLadyfingers / Savioardikex
    • 250 gramMascarpone
    • 2 stÄgg (uppdelade i vita och gula)
    • 1 dlStrösocker
    • 2 dlGrädde
    • 1 stZest från citron
  • Garnering med siktad kakao och eventuellt färska bär.

Tiramisu

Blanda rom och citronsaft. Dela äggen och vispa vitorna till ett hårt skum, ställ åt sidan. Vispa äggulor med socker till en jämn fluffig smet, vispa gräden och blanda ihop grädde, äggulesmeten med mascarponen. Vänd försiktigt ned de vispade äggvitorna, och om du vill raspet från en citron.

Nu skall det byggas. Börja med att doppa kexen i saften, lägg dem i ett tätt lager i en snygg form, lägg ett lager ostkräm och sedan börjar du om från början. Avsluta med ett lager ostkräm, plasta in hela härligheten och ställ det sedan i minst en timme i kylen. Precis innan servering siktar du kakao lite snyggt över ytan.