Annons:

Avec/digestif Drinkar Sällskapsdryck

Tiki-cocktail Bolo

Legendarisk cocktail från Steve Crane! Tiki-cocktail Bolo

Ingredienser

  • 1 Tiki-cocktail Bolo
  • 30
    ml ml
    lagrad rom från Puerto Rico
  • 20
    ml ml
    lagrad rom från Martinique
  • 30
    ml ml
    ananasjuice
  • 15
    ml ml
    limejuice
  • 15
    ml ml
    passionsfruktssyrup
  • 5
    ml ml
    honungsvatten (1:1 honung och vatten)
  • 1
    droppe droppar
    Angostura bitters

Häll alla ingredienserna i en blender tillsammans med en handfull krossad is och blenda på högsta hastighet i 5 sekunder. Häll upp i en urholkad ananas och garnera med ett cocktail paraply. Servera gärna med matchande sugrör gjort av bambu eller vasstrån (t ex RAWS vass-sugrör som jag använder i denna drink).

För att fortsätta tänka hållbart så rekommenderar jag att man använder den juicen som blir kvar i ananasen efter att man har holkat ur den, det räcker mer än väl till en drink. Om man inte vill sitta o äta ananasbitarna man just gröpt ur kan jag rekommendera att man gör en Dole Whip som kommer från Walt Disney’s Enchanted Tiki Room.

Dole Whip

1 stor skopa vaniljglass, veganglass används på Disneyland

12 cl ananasjuice

4,5 dl frysta ananasbitar (fryst är rekommenderat för att få en mer fast konsistens)

Häll alla ingredienser i en blender och mixa tills en fast konsistens uppnåtts. Servera i en låg tiki-mugg eller en liten skål.