Ingredienser
Ingredienser
Sockerlag smaksatt med ingefära och vanilj
Torkad apelsin
Instruktioner
Gör såhär
Fyll glaset till hälften med is. Tillsätt gin och sockerlag. Rör försiktigt ett par varv med barsked. Toppa upp med Schweppes Tonic & Pink Pepper. Garnera med en remsa apelsinzest och en torkad apelsinskiva.
Sockerlag smaksatt med ingefära och vanilj
Dela vaniljstången på mitten och skrapa ut fröna. Riv skalad färsk ingefära. Värm upp vatten tillsammans med socker så att sockret löser upp sig. Sockerlagen får inte koka. Tillsätt ingefära, vaniljfrön och vaniljstång när temperaturen på sockerlagen är under 75 grader. Låt dra i 1,5 – 2 timmar. Sila av genom en finmaskig sil och häll upp på flaska (vaniljfrön ska komma med).
Torkad apelsin
Skölj apelsinen och torka torr. Skiva så tunt du kan. Lägg ut på en plåt med bakplåtspapper och låt stå i ugnen på cirka 75 grader i 4-5 timmar, eller tills de är helt torkade. Avlägsna från bakplåtspappret innan de svalnar.