Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

The Sauvignon GT - En smakrik GT av William Prütz - DinVinguide

Recept av Redaktionen

The Sauvignon GT

En smakrik gin och tonic - The Sauvignon GT av William Prütz, kock från Motala.

Ingredienser

  • Ingredienser
    • 5 clSorgin Yellow Gin
    • 1 clSockerlag smaksatt med ingefära och vanilj
    • 10 clSchweppes Tonic & Pink Pepper
    • 1 skivorApelsinzest
    • 1 skivorTorkad apelsin
  • Sockerlag smaksatt med ingefära och vanilj
    • 7 gramfärsk ingefära
    • 1 dlsocker
    • 1 dlvatten
    • 1 stvaniljstång
  • Torkad apelsin
    • 1 stekologisk apelsin

Gör såhär
Fyll glaset till hälften med is. Tillsätt gin och sockerlag. Rör försiktigt ett par varv med barsked. Toppa upp med Schweppes Tonic & Pink Pepper. Garnera med en remsa apelsinzest och en torkad apelsinskiva.

Sockerlag smaksatt med ingefära och vanilj
Dela vaniljstången på mitten och skrapa ut fröna. Riv skalad färsk ingefära. Värm upp vatten tillsammans med socker så att sockret löser upp sig. Sockerlagen får inte koka. Tillsätt ingefära, vaniljfrön och vaniljstång när temperaturen på sockerlagen är under 75 grader. Låt dra i 1,5 – 2 timmar. Sila av genom en finmaskig sil och häll upp på flaska (vaniljfrön ska komma med).

Torkad apelsin
Skölj apelsinen och torka torr. Skiva så tunt du kan. Lägg ut på en plåt med bakplåtspapper och låt stå i ugnen på cirka 75 grader i 4-5 timmar, eller tills de är helt torkade. Avlägsna från bakplåtspappret innan de svalnar.