Ingredienser
Thailändsk linssallad med räkor och cashewnötter:
Instruktioner
Finriv vitlöken och ingefäran och finhacka chilin – behåll kärnorna om du vill. Blanda i en stor skål ihop vitlök, ingefära, chili, limeskal och -saft tillsammans med olja, fisksås, soja och socker. Smaka av och justera eventuellt balansen mellan salt, syrligt och sött.
Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av och lägg i skålen med dressingen och räkorna, vänd runt. Skala morötterna och hyvla sedan långa strimlor med hjälp av en potatisskalare. Skala gurkan, dela den på längden och gröp ur kärnorna med en sked, skär i små båtar. Skär avokadon i kuber och skölj mangolden. Lägg avokado och mangold i en skål tillsammans med morötter, gurka, linser och räkor. Blanda ordentligt. Skär koriandern grovt och vänd ner i salladen precis innan servering. Strö över cashewnötterna.