Ingredienser
Texas Twinkie 15-20 stycken
Chorizomix
Ranch dip
Instruktioner
På många BBQ-restauranger blir det alltid lite rökt kött kvar när kvällen är slut och det är det som vanligtvis används i dessa twinkies. Jag använder i det här receptet min egen chorizo med riven cheddar- och Philadelphiaost.
Twinkie är egentligen en liten bakelse som är fylld med kräm. Från början användes den till amerikanska soldater i andra världskriget, en liten sötsak som påminde soldaterna om hemma .
Om du gillar stark mat så låt alla frön och det vita mellanväggarna vara kvar inuti jalapeñon.
Texas Twinkie 15-20 stycken
Skär ett snitt längs med jalapeñon samt ett tvärgående snitt vid toppen för att kunna skära bort frön och de vita mellanväggarna. Vill du ha dem riktigt starka så låt dem vara kvar. Stek det malda köttet och blanda i chorizomixen. Låt svalna lite grann. Bland i den rivna osten och Philadelphian. Blanda ordentligt och smaka av med salt och peppar om det behövs. Låt svalna till rumstemperatur. Fyll alla jalapeños med köttröran. Ta en skiva bacon och linda in jalapeñon. Lägg dem med den skurna sidan upp på ett ugnsgaller som passar i en rök eller i vanlig ugn. Rök dem i ca 45 minuter eller längre tills de är fint gyllenbruna och så där lagom rökiga i ca 100-110 grader. Eller stek dem i ugnen på låg värme 100 grader tills gyllenbruna.
Servera genast med ett ranch dip* eller som tillbehör till den rökta bringan (brisket).
*Ranch dip
Blanda alla kryddor och förvara i en lufttät burk. Ta 2 teskedar och blanda med 1/2 dl majonäs och 1/2 dl gräddfil så har du en ranch dresssing.
