Tempuraräkor med korianderdipp

Tempuraräkor med korianderdipp

    Ingredienser

    • Korianderdipp

    • Tempura

    Övrigt:

    olja till fritering

    Instruktioner

    Korianderdipp:
    Hacka koriandern och chilin fint. Rör samman med resten av ingredienserna.

    Tempura:
    Skala räkorna och torka av dem. Skilj äggulan från äggvitan. Blanda majsstärkelsen och vetemjölet i en bunke, tillsätt äggulan och vattnet och vispa försiktigt tills klumparna löst sig. Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd försiktigt ner i smeten. Vänd räkorna i vetemjölet och skaka bort överflödigt mjöl genom ett durkslag. Hetta upp oljan till 180°c i en fritös eller i en tjockbottnad kastrull. Doppa räkorna i frityrsmeten och fritera i oljan tills de fått färg ca 2 min Låt rinna av på hushållspapper. Ha ett lock tillhands när du friterar. Servera räkorna med korianderdippen.

    Tempuraräkor med korianderdipp - DinVinguide | DinVinguide.se