Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Tempuraräkor med korianderdipp - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Tempuraräkor med korianderdipp

Tempuraräkor med korianderdipp

Ingredienser

  • Korianderdipp
    • 1 krukakoriander
    • ½ ströd chili
    • 1 dljapansk soja
    • ½ dlrisvinäger
    • ½ dlmirin
  • Tempura
    • 300 gramräkor
    • 1 stägg
    • 1 dlmajsstärkelse
    • 1 dlvetemjöl + extra att vända räkorna i
    • 1 ½ dlvatten, iskallt
  • olja till fritering

Korianderdipp:
Hacka koriandern och chilin fint. Rör samman med resten av ingredienserna.

Tempura:
Skala räkorna och torka av dem. Skilj äggulan från äggvitan. Blanda majsstärkelsen och vetemjölet i en bunke, tillsätt äggulan och vattnet och vispa försiktigt tills klumparna löst sig. Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd försiktigt ner i smeten. Vänd räkorna i vetemjölet och skaka bort överflödigt mjöl genom ett durkslag. Hetta upp oljan till 180°c i en fritös eller i en tjockbottnad kastrull. Doppa räkorna i frityrsmeten och fritera i oljan tills de fått färg ca 2 min Låt rinna av på hushållspapper. Ha ett lock tillhands när du friterar. Servera räkorna med korianderdippen.