Ingredienser
8-9 tekakor:
Instruktioner
Tekakor med grahamsmjöl och pomerans
-
Smält smöret och häll i mölken, värm till 37 grader.
-
Smula ner jästen i en bunke och häll över degvätskan, rör om så jästen löser sig.
-
Tillsätt övriga ingredienser men spar 1 dl av vetemjölet till utbakningen.
-
Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig, ta ev mer mjöl.
-
Jäs övertäckt i 40 minuter och sätt ugnen på 225 grader.
-
Ta upp degen på bakbordet och dela i 8 eller 9 delar. Platta ut varje del till en rund kaka.
-
Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper. Nagga dem lätt och jäs i 30-40 minuter.
-
Grädda kakorna mitt i ugnen 6-8 minuter. Pensla med varmt vatten efter gräddningen.
-
Låt bröden svalna på galler under bakduk.