• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Tartlette med grön sparris och hollandaise med pepparrot

Tartlette med grön sparris och hollandaise med pepparrot

Jan Lööv Omni Hotel i Dallas - Tartlette med grön sparris, bacon, cheddarost och hollandaise med pepparrot.
    Tartlette med grön sparris och hollandaise med pepparrot

    Ingredienser

    • Fyra små tartlettes

    • Hollandaise

    Övrigt:

    smördeg
    bacon, tjock skuren ca 5 cm långa bitar
    skarp cheddarost, finriven
    friséesallad
    olivolja
    salt och peppar
    cayennepeppar

    Instruktioner

    Tartlette med grön sparris och hollandaise med pepparrot

    Börja med att skära smördegssnittar ca 5 cm i diameter. Lägg på en tesked riven ost och baka i ugnen 175 grader i ca 10-12 minuter eller tills osten har smält och smördegen är gyllenbrun. Håll varma.

    Slå en hollandaise. Temperera äggen genom att slå dem med visp i figur åtta i en tjockbottnad kastull tills de har en temperatur på ca 50 grader med lite vatten och citronsaft. Äggulorna kommer att få en ljusgul färg och öka dubbelt i volym. När du har rätt temperatur på äggen tillsätt smöret som håller samma temperatur som äggen. Lite i taget tills såsen blir tillräckligt tjock och smörig. Smaksätt med pepparrot, salt, peppar och lite mer cayenne om så behövs. Håll såsen varm nära spisen.

    Stek tjockt skuren bacon tills krispig och låt torka på papper. Stek sparrisen i baconfettet.

    Om allt är tajmat korrekt så har smördegs snittarna sjunkit i mitten. Lägg då i varm sparris, bacon, hollandaise och lite friséesallad som är doppad i lite olivolja som garnityr.