Annons:

ost mjuk Sällskapsdryck

Tartlette med fikon och burrata

En liten munsbit på smördeg med fyllning av färska fikon och burrata. Mums om du frågar mig!

Ingredienser

  • Fikon och burrata på smördegsfras
  • 2
    st st
    Smördeg, plattor
  • 2
    st st
    Fikon, färska
  • 200
    gram gram
    Burrata
  • 4
    st st
    Bladperilja, några kvistar
Dessutom salt, peppar, och en skvätt balsamvinäger.

Dela dina smördegsplattor på längden så du har fyra stycken smala delar. Kavla ut dem en smula och pensla dem sedan med ägg. Skär fikonen i skivor, och riv burratan i mindre bitar. Lägg fyllningen snyggt över degplattan och ställ sedan in hela ekipaget i ugnen 225 grader, och kika nu hela tiden in i ugnen för det här kan gå fort. Du vill att osten skall smälta en smula och att smördegen skall bli gyllenfärgad. De kan ta 7 minuter, det kan ta en kvart. Men jag kan lova dig att om du går därifrån så blir det bränt, och så vill vi inte ha det.

Smaklig spis!