Tartlette med fikon och burrata

En liten munsbit på smördeg med fyllning av färska fikon och burrata. Mums om du frågar mig!
    Bild på Tartlette med fikon och burrata

    Ingredienser

    • Fikon och burrata på smördegsfras

    Övrigt:

    Dessutom salt, peppar, och en skvätt balsamvinäger.

    Instruktioner

    Dela dina smördegsplattor på längden så du har fyra stycken smala delar. Kavla ut dem en smula och pensla dem sedan med ägg. Skär fikonen i skivor, och riv burratan i mindre bitar. Lägg fyllningen snyggt över degplattan och ställ sedan in hela ekipaget i ugnen 225 grader, och kika nu hela tiden in i ugnen för det här kan gå fort. Du vill att osten skall smälta en smula och att smördegen skall bli gyllenfärgad. De kan ta 7 minuter, det kan ta en kvart. Men jag kan lova dig att om du går därifrån så blir det bränt, och så vill vi inte ha det.

    Smaklig spis!